Bakanlığımız ve Fransa- Macaristan konsorsiyumu ile yürütülen TR 13 IB AG no'lu "Capacity Building Regarding Official Controls, Risk Communication and Risk Assesment, Animal Welfare, Zoonoses and Animal By-Product Management" eşleştirme projesi kapsamında düzenlenen, ilk toplantıları İstanbul ilinde gerçekleştirilen projenin 3. Aşaması İlimizde Ilgaz Dağı Milli Parkı Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynakları Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde 12-14 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Eğitimin amacı "Süt ve Süt Ürünlerinin Resmi Kontrollerinde Eğiticilerin Eğitimi" olup, Süt işletmelerinde denetim yapan kontrol görevlilerinin mesleki deneyimlerini geliştirmek, etkin ve standart denetim yapmasını ve gıda işletmelerinin AB Standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamaktır.
Eğitimin açılışında bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN; "Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Bakanlığımızın temel görevlerindendir. Gıda denetçileri bu konuda çok önemli bir görev üstlenmiş olup, bu gün burada süt ve süt ürünlerinin resmi kontrollerinde dikkat edilecek hususlar ayrıntılı bir şekilde sizlere anlatılacaktır. Siz kıymetli meslektaşlarımızı İlimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz" dedi.
İl Müdürü YAMAN konuşmasının devamında; İlimiz tarımının öne çıkan üretimi hakkında geniş bilgiler verdikten sonra, bu eğitimin İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.
Eğitime süt işletmeleri ve süt ürünleri konusunda uzmanlaşmış 20 farklı ilden 32 kişi katılmış olup, eğitimler yoğun bir çalışma temposu içinde geçmiştir.
Ayrıca, katılımcıların İl Müdürlüğümüz katkıları ile şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezmeleri ve tanımaları sağlanmıştır.