T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Atalık Siyez Buğdayımız ve Lezzetleri Paneli

Yayın Tarihi : 26.04.2018

Okan Üniversitesi, Avrasya Aşçılar Derneği ve İlimizde faaliyette bulunan Siyez Evi Firmasının birlikte düzenledikleri; “Atalık Siyez Buğdayımız ve Lezzetleri” etkinliğine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN konuşmacı olarak katıldı.

Okan Üniversitesi Mevlana Konferans Salonunda düzenlenen, Moderatörlüğünü Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay GÖK’ün yaptığı etkinlikte; Siyez Evi Firma Sahibi Sevim ÖZSOY, Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, Ziraat Yüksek Mühendisi Neslihan ŞİMŞEK ve Okan Üniversitesi Gastronomi Eğitmen Şefi Öğr. Gör. Barış ASLAY konuşmacı olarak katıldı.

İl Müdürü Osman YAMAN; İlimizin tarımı hakkında yaptığı kısa açıklamasının ardından, “Kastamonu’da Siyez Buğdayı Tarımı” konusunda yaptığı sunumunun sonunda, sorulan soruları cevaplandırdı.

Daha sonra yapılan siyez buğdayı ürünleri sergisi ziyaretinin ardından, dinleyicilere hazırlanan siyez buğdayı ürünleri ikram edildi.