T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırın Çalışanlarına Hijyen Eğitimi

Yayın Tarihi : 2.05.2018

İl Müdürlüğümüz; Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile ortaklaşa, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında; ilimizde ekmek üretim satış ve dağıtımında çalışan personele hijyen eğitimi düzenledi.

Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapılan eğitime Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet DENİZ, KESOB Genel Sekreteri Ömer Faruk LİVAR, Veteriner Hekim Neslihan Deniz DERE, Gıda Mühendisi Ayça BİLGİN ve ilimizde ekmek üretiminde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan toplam 66 personel katıldı.

Eğitimde, Veteriner Hekim Neslihan Deniz DERE tarafından katılımcılara; hijyen ve sanitasyonla ilgili temel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri ve Gıda Mühendisi Ayça BİLGİN; ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatına uygun ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, tam buğday ekmeğinin sağlık üzerine etkileri, ekmek israfının azaltılabilmesi için alınabilecek tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Hijyen eğitimi sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan fırın çalışanlarına, "Hijyen Eğitim Belgesi" verilecek.